8 Ağustos 2015 Cumartesi

The Duff | Film Yorumu #1

Merhabalar! Geçen hafta The Duff filmini izledim. Herhalde bir çoğunuz bu filmi duymuş / izlemiştir. Hatta yakın zamanda SAP adıylan Pegasus yayınları kitabını çevirdi. Kitap mı filmden uyarlama film mi kitaptan uyarlama bilmiyorum. O kitap potansiyel okuma listemdeydi. Film izleyesim gelince bende bu filmi izleyim dedim bende. Ve izledim. .mutlu son. 

Filmden beklentim biraz da olsa büyük sayılırdı. Ama film beklediğim gibi çıkmadı. Tamam lisede geçeceğini, biraz aşk olaylarının olacağını biliyordum ama bu kadar fazla klişe olacağını tahmin etmezdim. Bianca'nın kendine özel yeri, ezik olan kızın illa olması gereken yazma yeteneği. Ve bir sürü şey daha. Tamam filmin genel teması ilk defa karşılaştığım the duff yani belirginleşmiş çirkin şişman arkadaş yada böyle bişey Bu farklı, bence güzel olmuş. Benim için filmi bitiren şey Bianca ve hayalleri ve davranışları.

Film berbat falan değildi ki böyle olsa hepsini izlemezdim. Sıkıcı da değildi. Zaten komedi olarak geçiyor. gülmedim. Sıkıldıysanız ve lisede geçen popi-ezik kız çatışmalı ve bu ezik kızın aşkını içeren filmleri izlenebilir buluyorsanız izleyin. Aşırı keyif almadım mesela ne kadar güzel bir sahne filan demedim ama filmden önceki hiç bir şey yapmama hissine iyi gelmiş miydi? Hatırlamıyorum. Kafa patlatmaktan, sıkılmaktan iyi olduğu kesin. Kitabını ise almam ama hediye falan gelirse okurum.;)


1 yorum:

  1. Ben aksine filmini sevdim ve okumayı düşünüyorum.Kitapta ,Bella Thorne'un oynadığı karakter yokmuş sanırım.

    YanıtlaSil